Løntilskud til EUs unge arbejdsløse

Kansler Angela Merkel og den tyske regering er i dag værter for en stort anlagt konference mod ungdomsarbejdsløshed med en snes af EU-landenes stats- eller regeringschefer fulgt af arbejdsministre eller viceministre fra alle 28 EU-lande. I et udkast til mødets konklusioner hedder det ifølge b.dks oplysninger, at den alvorlige ledighed især i Sydeuropa blandt andet skal bekæmpes med midlertidige løntilskud fra EU betalt direkte til arbejdsgivere. Pengene skal blandt andet komme fra EUs socialfond, som spædes op med penge fra det ungdomsinitiativ, som EU-lederne allerede har planlagt.

På sidste uges regulære EU-topmøde vedtog stats- og regeringscheferne at fremrykke indsatsen, så en pulje på seks milliarder euro - knap 45 milliarder kroner - kan komme til udbetaling i løbet af de kommende to år.

EU-lederne har også vedtaget en ungdomsgaranti, der skal sikre unge under 25 år et job eller en praktik- eller uddannelsesplads inden for fire måneders ledighed, men der er ikke sat nogen dato for, hvornår landene skal indføre garantien.

Ungdomspagten fra Berlin skal ifølge planen også sætte skub i Den Europæiske Investeringsbank, der allerede har fået 10 milliarder euro - knap 75 milliarder kroner - til at styrke sit udlån til små og mellemstore virksomheder, der så skal ansætte unge mennesker.

Der er omkring 26 millioner ledige i EU, hvoraf knap skes millioner er under 25 år.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip