Lørdag var årets varmeste dag - nu skifter vejret

Det har været en god weekend for personer med hang til høje temperaturer. Lørdag registrerede DMI årets hidtil højeste måling, da en målestation i Vamdrup uden for Kolding målte 29 grader celsius.

Det oplyser vagthavende meteorolog ved DMI Frank Nielsen.

Og det er særligt et sted i Danmark, der har leveret de høje temperaturmålinger til DMI.

- De ligger ned gennem den jyske højderyg, hvor vinden har været i nordvest på vestkysten og i øst på østkysten, og så hober varmen sig sammen inde på midten, fortæller han.

- Det er forklaringen på, at det er varmere i Midtjylland, mens det har været lidt køligere - omkring 25 grader - ved kysterne. Hvis nu der havde været en jævn østenvind over hele landet, så havde man fundet de højeste temperaturer ved Vestkystenen.

De højeste målinger på Sjælland kravlede lørdag også op over 28 grader celsius.

Rekorden vil ifølge Frank Nielsen ikke blive udfordret de kommende dage, hvor temperaturerne sænker sig en smule, efter at DMI fredag erklærede varmebølge i over halvdelen af landet.

- Det går den anden vej nu. Det var den varmeste dag lørdag, og det var ikke lige så varmt søndag. Jeg kan ikke sige, om de høje temperaturer ikke kommer igen, men det bliver ikke lige med det samme, siger Frank Nielsen.

- Det bliver lidt køligere. Eksempelvis i hovedstadsområdet bliver det mellem 15-20 grader, og på Bornholm mellem 15 til 18 grader mandag. Det bliver de højeste grader omkring 25 grader, og det bliver på Vestkysten.

/ritzau/

Dagens Gossip