Løven Sylvester risikerer at blive dræbt: Folk forsøger at redde ham med dette hashtag

Tirsdag startede en stor kampagne på de sociale medier for at redde løven Sylvester.

Hanløven er stukket af gennem et hegn i Karoo National Park I Sydafrika, og da det er anden gang, er parken ved at være træt af det. En talsmand kalder ham et “skadeligt dyr”, som derfor skal aflives, når de indfanger ham, hvilket ikke er sket endnu.

Sylvesters fejl er denne gang, udover at bryde ud af parken, at have dræbt en ko. Sidste gang dræbte han 26 får.

En hel del brugere er så rasende over beslutningen om at aflive løven, at de har startet kampagnen #SaveSylvester (red Sylvester red.) på de sociale medier.

Hashtagget bliver delt tusindvis af gange i et forsøg på at påvirke parken til at træffe en anden beslutning end aflivning, når Sylvester kommer hjem igen:

Den nationale myndighed bag, SANParks, har bemærket modstanden og er derfor svaret igen ved at forklare, at “Beslutningen om at aflive ham har ikke været nem at træffe for SANParks ledelse” og har undskyldt med følgende forklaring:

- SANParks undskylder over for offentligheden for den ukorrekte udtalelse, som ikke dækker fyldestgørende over organisationens standpunkter.

- Parken overvejer en af fem mulige udveje for løven: 1) Bringe løven tilbage til parken og reparere hegnet og øge andre sikkerhedsforanstaltninger. 2) Flytte løven til en anden park. 3) Donere løven til en anden statsejet enhed. 4) Donere løven til en privatejet park. 5) Aflive løven, hvis skaderne, der sker, er omfattende og dyret er en trussel mod mennesker. Hvis dyret dræber et menneske, er den en endnu større trussel, da den i så fald kan miste frygten for mennesker og se dem som et nemt bytte.

Sidstnævnte løsning er ifølge parken i overenstemmelse med internationale standarder, men dén forklaring køber de tusindvis af brugere, der bruger hashtagget på de sociale medier ikke:

Se flere af brugernes reaktioner under hashtagget #SaveSylvester på Twitter.

Læs også: En løve, en bjørn og en tiger er blevet bedste venner

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip