Loft: Der var »drøftelser« af Thornings skattesag

Det fortæller tidligere departementschef Peter Loft, der torsdag vidner for Skattesagskommissionen.

»Det var en stor pressesag og en politisk meget højtprofileret sag. Vi talte om, at .. Stor sag - gu’ ved, hvad det kan have af konsekvenser. Han (tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V), red.) lagde ikke skjul på, at det generede ham ikke, at den sag kom,« siger Peter Loft i vidneskranken.

»Drøftelser var der, men jo ikke i den forstand, at vi sad og diskuterede skattejura, og hvad gør vi nu. Det var klart, det var noget, der optog både ministeren og hans særlige rådgiver,« siger Peter Loft.

Det var da også på grund af sagens størrelse, at departementschefen valgte at udtale sig i medierne, mens sagen stod på.

»Aviserne handlede ikke om andet, det var den største sag den sommer. Alle pointerede, at nu kommer et af de afgørende politiske spørgsmål til at ligge i hænderne på Skat. Så bare at lukke ned og sige, vi har ikke har nogen kommentarer, det anså jeg ikke som en mulighed,« siger Peter Loft som forklaring på, hvorfor han udtalte sig. Han understreger dog, at det foregik »på generel basis«.

»Det er generelle retsregler. Jeg tror ikke, jeg på noget tidspunkt har været inde og sige noget om den konkrete sag.«

Troels Lund Poulsen har tidligere sagt, at Stephen Kinnocks sag blev behandlet »som enhver anden skattesag«.

Dagens Gossip