Loft efter kritik: Ingen har taget skade i skattesagen

Skrevet af admin

03/11/2014

Dagens topnyheder

Han har begået fejl, ja. Og han var for tæt på daværende statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidts skattesag. Men ingen har lidt nogen skade.

Sådan lyder det fra tidligere departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft, på dagen, hvor han får kritik af Skattesagskommissionen for at bryde skatteforvaltningenslovens bestemmelser om, at han ikke må blande sig i skattemyndighedernes konkrete sagsbehandling.

- Jeg har overtrådt nogle formregler for, hvordan sagsbehandling skal finde sted. Kommissionen siger, at jeg ikke har blandet mig i sagen, men at jeg har fulgt den for tæt.

- Jeg har ikke har blandet mig utidigt, og derfor er der ikke nogen, der har lidt skade af det her. Ingen har fået en dårligere retsstilling af det, jeg har gjort, siger Peter Loft.

Spørgsmål: Beklager eller fortryder du noget i den måde, du har ageret på?

- Denne her sag drejede sig om, hvorvidt jeg havde prøvet at udøve magtfordrejning. Og det siger kommissionen, at det har jeg ikke, og det er jeg glad for. Det synes jeg, at pressen er hurtig til at springe over.

- Men jeg får kritik på nogle felter, og det er man jo aldrig glad for. Det er uheldigt, at jeg får at vide, at jag ikke har forstået skatteforvaltningslovens §14 (om, at man ikke må blande sig, red.), og at jeg har gået for tæt på, siger Peter Loft og fortsætter:

- Men til mit eget forsvar må jeg sige, at det var en ganske usædvanlig sag. Nu ved jeg, at jeg ikke skulle have gået så tæt på, og det tager jeg selvfølgelig til efterretning.

Spørgsmål: Det var et ja/nej-spørgsmål: er der noget, du fortryder eller beklager?

- Jeg havde helst været det her forløb foruden, men jeg er glad for, at jeg ikke har begået magtfordrejning. Jeg er frifundet, men der er ting, jeg kunne have gjort bedre.

Spørgsmål: Er det berettiget, at du står til at tage størstedelen af skraldet og overskrifterne i dag?

- Jeg er med på, at det nok er mig, der sådan set skal tage hovedskraldet, fordi jeg er den eneste, der har lavet en fejl.

/ritzau/