Loft faldt ned i fyldt London-teater: Flere er kvæstet

Syv teatergæster er indlagt med kvæstelser og næsten 80 personer, heriblandt flere børn, er kommet lettere til skade, efter at et loft torsdag aften kollapsede under en forestilling i Apollo Theatre i den britiske hovedstad London.

Ingen af de tilskadekomne er i livsfare, oplyser de britiske myndigheder tidligt fredag morgen ifølge The Guardian.

- I min tid som brandmand har jeg aldrig set en lignende ulykke. Mange mennesker var i færd med at nyde showet her op til jul, siger stationsleder Nick Harding fra London Fire Brigade i en pressemeddelelse.

London: Balkon kollapset i Apollo Theatre

De røde lamper var hængt ud og samtlige 720 sæder i det 112-årige gamle teater besat, da ulykken indtraf.

En sektion af loftet kollapsede fra femte sals højde og faldt ned over publikum. Loftet rev dele af balkonerne med ned.

Flere teatergæster blev spærret inde under det sammenstyrtede loft, men redningsmandskab fik hurtigt samtlige personer - mange dækket af støv og blod - hevet ud af bygningen.

Alarmopkaldet til politiet kom klokken kvart over otte lokal tid, mens stykket "The Curious Incident of the Dog in the Night-Time" var godt i gang.

Martin Bostock, som var i teatret, da ulykken skete, troede, at sammenstyrtningen var en del af showet.

- Jeg tror, at den forreste del af balkonen faldt ned. Først troede vi, at det var en del af showet. Det var meget dramatisk. Vi har fået skrammer og blå mærker. Det tror jeg, at de fleste har fået, siger han til Sky News.

Simon Usborne, journalist for The Independent, overværede også stykket.

- Høje brag og knagende lyde. Troede det var en del af forestillingen, da et slør af mørkegråt støv fyldte hele teatersalen, og murbrokker faldt ned, skriver han på Twitter.

- "The Curious Incident of the Dog in the Night-Time" er temmelig populær blandt familier, og de græder og er temmelig forvirrede, tilføjer han.

Årsagen til ulykken kendes endnu ikke.

- Intet tyder i øjeblikket på, at der er tale om en kriminel handling, siger politiinspektør Paul Rickett til nyhedsbureauet AFP.

London blev ramt af tordenvej og regnskyl i timen op til ulykken.

Teatret ligger i det centrale London i nærheden af Piccadelly Circus.

Apollo Theatre blev opført i 1901, og den første forestilling løb af stablen den 21. februar samme år.

/ritzau/

Dagens Gossip