Loft har sendt brev om magtfordrejning til kommission

Skrevet af admin

18/12/2013

Dagens topnyheder

Skattesagskommissionen har før den sidste afhøringsdag modtaget et brev fra tidligere departementschef Peter Loft, som dermed præciserer sin forklaring i kommissionen.

Henvendelsen handler om fire meget omtalte linjer, som Peter Loft ønskede med i afgørelsen af statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag.

De fire linjer har ført til en række spørgsmål om magtfordrejning rettet mod Peter Loft.

Ledende medarbejdere i Skat København har nemlig opfattet linjerne som den magtfulde departementschefs diskrete forsøg på at få rygterne om, at Helle Thorning-Schmidts mand Stephen Kinnock skulle være bi- eller homoseksuel, skrevet ind i afgørelsen.

Peter Loft har imidlertid via sin bisidder henvendt sig til kommissionen i et brev, fordi han først efterfølgende er blevet klar over, at hovedtrækkene i de fire linjer rent faktisk er med i den endelige afgørelse.

Det var Peter Loft ikke klar over ved afhøringen den 13. maj, hvor han havde svært ved at svare på udspørger Lars Kjeldsens spørgsmål om, hvorfor han pressede på for at få de fire linjer ind i afgørelsen, når de allerede stod der.

- Jeg blev lidt forvirret under den forrige afhøring. Det var først ved den lejlighed, at jeg blev klar over, at den endelige afgørelse indeholder de linjer her.

- Det var først bagefter, at jeg begyndte at spekulere mere nøje over det. Derfor henvendte vi os til kommissionen, siger Peter Loft.

Hvis Skat København selv har valgt at tage linjerne med i afgørelsen, så kan det betyde, at Peter Loft slipper for anklager om magtfordrejning, når kommissionen afleverer sin konklusion.

Det er især den sidste del af de fire linjer, som er blevet tolket som et forsøg på at få rygterne skrevet ind i afgørelsen. De fire linjer lyder:

- Skat har sammenholdt de oplysninger, du og din repræsentant har indgivet, med de oplysninger Skat selv er i besiddelse af eller har indhentet fra tredjemand.

- Skat finder på denne baggrund at kunne verificere de afgivne oplysninger, som yderligere bestyrkes af de oplysninger, som du og din repræsentant har afgivet om jeres erhvervs- og familiemæssige forhold.

/ritzau/