Loft: Indblanding i skattesag var ikke voldsom heldig

Som departementschef i Skatteministeriet bliver man nødt til at involvere sig, når Helle Thorning-Schmidts (S) skatteforhold bliver undersøgt af Skat. Men udfaldet har ikke været kønt.

Det erkender Peter Loft efter sin sidste afhøring i Skattesagskommissionen. Han har måttet betale for sin indblanding ved at forlade posten som departementschef i ministeriet.

- Nu går der godt og vel et halvt år, før kommissionen kommer med deres rapport, så må vi se. Jeg synes, jeg har forklaret mig godt nok om min gøren og laden, og så må vi overlade resten til kommissionen, siger Peter Loft til pressen på vej ud fra afhøringen.

Han erkender, at sagen har haft store omkostninger for karrieren.

- Der er ikke så meget karriere tilbage. Den har fået en brat afslutning, og der er nok ikke så meget karriere lige foreløbig. Hvis jeg nogensinde vender tilbage til Skatteministeriet, så bliver det som pedel, siger Peter Loft.

Han blev onsdag spurgt til, hvorfor Skatteministeriet ændrede et svar til Ombudsmanden, så det ikke fremgik tydeligt, hvor meget Skatteministeriet blandede sig i Thornings skattesag.

Peter Loft erkender, at der er sket "formfejl" i forbindelse med svaret til Ombudsmanden, men nedtoner betydningen af den del af sagen:

- Vi har behandlet en aktindsigtssag knapt så godt, som vi burde, men det har ikke noget med Skattesagen at gøre. Det er en lille flig af sagen.

Peter Lofts samlede konklusion efter forløbet lyder:

- Jeg kunne ikke holde mig væk som departementschef. Omvendt har resultatet ikke været voldsomt heldigt.

Spørgsmål: For hvem?

- Mig.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip