Loft skal fortælle sin version i skattesagen

Var han en pligtopfyldende embedsmand, der søgte at sikre en korrekt afgørelse i en af danmarkshistoriens mest omtalte skattesager?

Eller var han en mørkets fyrste, der i strid med reglerne lod sig presse af sin minister til at gå langt over grænsen for sine magtbeføjelser?

Torsdag får Skatteministeriets forhenværende departementschef Peter Loft lejlighed til at give sin version af begivenhederne, da Skat skulle afgøre, om Stephen Kinnock, gift med daværende oppositionsleder Helle Thorning-Schmidt (S), var skattepligtig i Danmark.

Peter Loft måtte forlade sin toppost i Skatteministeriet for lidt mere end et år siden, da der opstod tvivl om, hvor dybt ministeriet havde involveret sig i Kinnocks skattesag.

Siden har Erling Andersen og flere andre vidner fra Skat København og Skatteministeriet over for Skattesagskommissionen fortalt deres version af begivenhederne.

Her spænder udlægningerne over, at Loft blot ville sikre sig, at sagsbehandlingen forløb korrekt, til at Loft blev presset af daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) til at påvirke afgørelsen, så Kinnock blev skattepligtig.

Peter Loft selv har kun udtalt sig i meget begrænset omfang. Men i et interview med Politiken søndag løftede han lidt af sløret for sin opfattelse af sagen.

- Jeg mener ikke, at jeg har bevæget mig ud over nogen grænse, men det tilkommer ikke mig at bedømme, sagde han til avisen.

Ifølge Sten Bønsing, lektor ved Aalborg Universitet og ekspert i blandt andet forvaltningsret, er det ikke enkelt at afgøre, om Loft er gået over grænsen.

- Grænsen er ikke særlig præcis. Men det her er et tilfælde, der lander meget tæt på den grænse, der er, siger han.

Reglerne om, at det er den enkelte skatteregion og ikke ministeriet, der træffer afgørelse i skattesager, bunder i et ønske om at holde det politiske niveau, altså ministeren, ude af sagsafgørelsen, forklarer Bønsing.

Derfor er det betydningsfuldt, hvad Loft fortæller om Lund Poulsens involvering i sagen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip