Lokale belgiere genkender ikke jihadisternes hovedstad

Efter weekendens blodige angreb i Paris er Molenbeek, et beboelseskvarter tæt på centrum af Bruxelles, igen i fokus, da flere af de formodede gerningsmænd boede i kvarteret.

En lang række angreb de seneste 10-15 år har tråde til Molenbeek, og beboerne føler en stigmatisering fra omverdenen.

På Rue Delaunoy, hvor kampklædte belgiske betjente mandag er i færd med endnu en storstilet aktion i forsøg på at fange en bagmand fra angrebet i Paris, stimler lokale og medier fra hele verden sammen bag politiets afspærringer.

- Massemedierne - ikke alle sammen, men nogle af dem - gør deres job meget dårligt.

- De siger, at de giver os mulighed for at sige noget, men det er ikke sandt, siger Boudha Fikri, der bor bag den afspærring, som politiet har trukket op, mens aktionen pågår.

Fikri føler en afmagt over at læse, hvordan kvarteret, hvor han er født, opvokset og har boet hele sit liv, kaldes "jihadisternes hovedstad" i Europa.

Han, og venner omkring ham, mener, at det blandt andet skyldes, at der er mange muslimer i Molenbeek.

- Desværre omtaler medierne altid islam med en negativ vinkel, men disse mennesker (fra Paris-angrebet, red.) misbruger religionen. For islam er en fredelig religion. Det er ikke en voldelig region, siger Fikri, som er omkring 50 år gammel.

En ung mand følger sammen med nogle venner politiets aktion, hvor tungt bevæbnede og kampklædte betjente med elefanthuer over hovedet ransager huse på jagt efter Saleh Abdeslam, som menes at være en af bagmændene bag angrebet natten til lørdag.

- Det er trist at følge. Det er trist at se disse tv-billeder fra vores kvarter. Vi tager afstand fra det, der skete i Paris. Det er klart, siger den 28-årige mand, som bor rundt om hjørnet.

Han insisterer på, at Molenbeek ikke er så slemt, som det fremstilles i medierne. I hvert fald ikke altid.

- Det er lidt forskelligt fra dag til dag. Det er nok lidt som New York eller Marseille. Nogle dage er her roligt, andre er det ikke. Molenbeek er et godt kvarter, siger den 28-årige.

En bagmand fra det blodige angreb i Madrid i 2004 kom fra Molenbeek. Også angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo havde forbindelse til Molenbeek, mens gerningsmanden fra skudepisoden på et jødisk museum i Bruxelles sidste år også boede i kvarteret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip