Lokale DF'ere beder Messerschmidt lægge bilag frem

Skrevet af admin

21/10/2015

Dagens topnyheder

Toppen i Dansk Folkeparti bakker op om europaparlamentsmedlemmet Morten Messerschmidts beslutning om ikke at fremlægge bilagene fra regnskaberne for den europæiske politiske alliance Meld og fonden Feld, der begge modtager EU-støtte.

Men flere lokalpolitikere, som DR Nyheder har talt med, går imod partiformand Kristian Thulesen Dahl og opfordrer Morten Messerschmidt til fuld åbenhed i sagen.

- De bilag bør naturligvis frem, fordi der er tale om offentlige midler. Det er det eneste moralsk rigtige at gøre.

- Det undrer mig, at Morten Messerschmidt ikke vil ud med de bilag, og at sagen er trukket så langt ud. Nu bør bilagene komme på bordet, siger Eiler Schütt, der er byrådsmedlem og viceborgmester i Aabenraa Kommune.

Også Inge Lise Lyse, der er formand for Dansk Folkeparti i Skive, mener, at der for partiets egen skyld er brug for at få belyst sagen yderligere.

- Der kan jo hurtigt være ting, der skader et parti. Jeg tror i hvert fald ikke, at det gavner nogen, at man ikke er fuldstændig åben og ærlig omkring tingene, siger hun til DR Nyheder.

DR Nyheder har dog også talt med lokalpolitikere, der bakker op om Morten Messerschmidts beslutning, og med andre, der ikke vil kommentere sagen.

Debatten om regnskaberne fra Meld og Feld begyndte, da europaparlamentsmedlemmet Rikke Karlsson meldte sig ud af Dansk Folkeparti, fordi hun ikke kunne få indblik i regnskaberne, selv om hun af Messerschmidt blev opfordret til at melde sig ind i Meld.

Meld er en forkortelse for Movement for a Europe of Liberties and Democracy, mens Feld står for Foundation for a Europe of Liberties and Democracy.

Begge foreninger modtager støtte fra EU, som dog gives under forudsætning af, at pengene ikke bruges på enkelte partier eller kandidater og heller ikke i forbindelse med nationale valg eller folkeafstemninger.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, har ikke været til at træffe for en kommentar. Ifølge partiets pressetjeneste har han siddet i møder hele aftenen.

/ritzau/