Lokale håndværkere skal bygge nyt akutsygehus i Kolding

Nu kan byggeriet af det nye store akutsygehus i Kolding snart gå i gang.

Licitationen er faldet på plads, så det passer til Region Syddanmarks budget, oplyser regiosrådsformand, Carl Holst (V).

Tidligere bud i licitationen har været for høje. Derfor valgte regionen, at dele licitationen op i mindre entrepriser. Og det har nu givet pote.

Flere og mindre entreprenører har haft mulighed for at byde på de forskellige dele i projektet. Det har betydet, at der er flere lokale håndværksmestre blandt de lavest bydende.

Og det går ikke ud over kvaliteten, mener regionsrådsformanden:

- Vi får det akutsygehus, vi valgte i projektkonkurrencen. Med de nye tilbud kan vi holde os inden for budgettet uden at gå på kompromis med kvaliteten. Så nu kan vi for alvor komme i gang med at udbygge sygehuset i Kolding til Trekantsområdets store akutsygehus, siger Carl Holst.

Det nye akutsygehus i Kolding får blandt andet en ny fælles akutmodtagelse, en ny seksetages sengebygning, som bygges oven på den eksisterende bygning og en ny hovedindgang. Sygehuset i Kolding skal udbygges for 912 millioner kroner og skal efter planen stå færdigt i slutningen af 2016.

Dagens Gossip