Lokale iler flygtninge til hjælp med mad og plysdyr

Flere lollikker afsatte tirsdag morgen tid til at smutte forbi Rødbyhavn Sportshal, hvor omkring 125 flygtninge er indkvarteret på madrasser.

Med sig bragte de civile danskere forskellige fornødenheder, som de af politiet på stedet fik lov til at aflevere ved indgangen.

- På kort tid er der kommet 10 personer, som medbragte så forskellige ting som en kasse bananer, hjemmebagt brød, tæpper og sække med plysdyr til børnene, siger Ritzaus udsendte medarbejder ved hallen.

Det er både unge, familier med børn og pensionister, der ankommer med ting til flygtningene, hvoraf størstedelen er fra Syrien, Irak og Iran.

En af de fremmødte lokale er pensionist Kjeld Klinke, der sammen med sin hustru lagde vejen forbi sportshallen med to sække med bløde bamser og sengetøj.

- Det er simpelthen medmenneskelighed, der driver det. Vi tænkte, at det havde de brug for, siger Kjeld Klinke.

Politiet har afspærret sportshallen med flygtningene med afspærringstape, og fire betjente bevogter stedet og lader kun folk med fornødenheder til flygtningene passere.

Politiet begrunder afspærringen med, at man ønsker at holde pressen på afstand, og at de nyankomne har brug for ro.

Sportshallen ligger cirka en kilometer fra færgelejet i Rødbyhavn, hvor cirka 800 personer siden søndag er ankommet med færgen fra Tyskland.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip