Lokofører truet med kniv på passagertog

Skrevet af admin

18/04/2014

Mest læste i dag

En 45-årig mand er blevet anholdt, efter at han natten til fredag truede føreren af et passagertog med en kniv, mens toget kørte fra Fredericia til Esbjerg. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Manden skaffer sig adgang til passagertogets førerkabine, hvor han truer lokomotivføreren med en stor kniv, siger vagtchef Ivan Gohr Jensen til Ritzau.

Vagtchefen ønsker ikke at oplyse, hvordan den 45-årige mand er kommet ind til lokoføreren. Politiet modtog anmeldelsen klokken 01.09.

Føreren blev truet, mens toget kørte mod Esbjerg, og på stationen i den sydvestjyske by var politiet mødt talstærkt frem.

Vagtchefen oplyser, at 30-40 passagerer sad i toget hele vejen til Esbjerg, og de blev lukket ud på stationen, inden politiet tog kontakt til den 45-årige mand.

- Vi får en forhandling med gerningsmanden, og efter et stykke tid overgiver han sig uden dramatik, siger Ivan Gohr Jensen.

Ingen er kommet til skade under episoden, og ifølge vagtchefen blev ingen af passagererne truet med kniv på togturen.

Fredag formiddag vil en af politiets jurister vurdere, hvorvidt den 45-årige skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, og hvad manden skal sigtes for.

Vagtchef Ole Aamann oplyser til Ritzau, at politiet er meget interesseret i henvendelser fra personer, som har været passagerer på toget.

- Hvis nogen har været med det tog, som havde planmæssig afgang fra Fredericia klokken 0.27 mod Esbjerg, så må de meget gerne ringe til os og lægge deres telefonnummer, og så vil vi kontakte dem, siger han.

Manden trængte ind til lokoføreren omkring Vejen og fortsatte altså hele vejen til Esbjerg, hvor han blev anholdt. Men politiet er også interesseret i at tale med passagerer, som måtte have været på toget før Vejen.

/ritzau/