Lokofører nægter at udtale sig efter spansk togulykke

Lokoføreren er mistænkt for at være skyld i den spanske togulykke, hvor 78 onsdag aften blev dræbt og mere end 130 kvæstet, og manden står foran anklager om uagtsomt manddrab og grov pligtforsømmelse, men nu nægter han at lade sig forhøre i sagen.

En kilde i det spanske politi siger til AFP, at man nu vil overgive sagen til en dommer så hurtigt som muligt, fordi lokoføreren har valgt ikke at samarbejde.

Lokoføreren har til flere spanske medier indrømmet, at han kørte alt for stærkt ind i den kurve, hvor de otte togvogne faldt af sporet. Angiveligt kørte den ellers erfarne lokofører op mod 200 kilometer i timen, hvor han kun måtte køre 80, og dertil kommer, at spanske medier har afdækket, at lokoføreren tidligere har pralet med at have kørt med lignende hastigheder på sin facebookprofil.

Indtil videre har politiets efterforskning vist, at lokoføreren burde have sat farten ned mindst seks kilometer før kurven.

Fredag er det kommet frem, at toget på ulykkestidspunktet kørte på et skinnesæt, hvor sikkerhedssystemet ikke er beregnet til det højhastighedstog, som var involveret i ulykken. På ulykkesstedet er sikkerhedssystemet indrettet til automatisk at bremse tog, som kører hurtigere end 200 kilometer i timen, mens skinner beregnet til højhastighedstog bremser, så snart hastigheden er over det tilladte. Oplysningerne er bragt på banen af formanden for de spanske lokoføreres fagforening.

81 er stadig indlagt efter ulykken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip