Lokoførere: Skræmmende sikkerhed i DSB

Lokomotivførerne i DSB kan ikke længere tage ansvaret for passagerernes sikkerhed.

Ifølge lokoførerne, som onsdag morgen gik til fagligt møde og dermed var årsag til store forsinkelser i togtrafikken, oplever de både en sikkerhedsorganisation, der ikke fungerer, manglende opbakning til personalet, flere forstyrrelser af sikkerheden samt stort overarbejdspres.

- Det er kun et spørgsmål om tid, før der sker en ulykke, udtaler formand for Dansk Jernbaneforbund, Henrik Horup, i en pressemeddelelse:

- Vores medlemmer bliver sat i en umulig situation. De kan ikke længere tage ansvaret for passagerernes sikkerhed - og det havde de åbenbart behov for at få en snak om i dag. Derfor nedlagde de arbejdet.

Dansk Jernbaneforbund peger på, at den pressede økonomi og et stort politisk pres på at sikre tog til tiden har gjort, at DSB ikke længere håndterer sikkerheden på forsvarlig vis.

Samtidig kritiseres DSB's ledelse for at have indført en fejlkultur baseret på løftede pegefingre og trusler.

- Problemet er ikke kun den store overarbejdsbyrde og materiel, der er uegnet til at køre uden andet personale end lokomotivføreren. Trusler om fyring ved den mindste forsinkelse presser ligeledes de ansatte.

- Man er ved at have etableret en virksomhedskultur, hvor man leder med frygt - det er ikke holdbart i længden, siger Henrik Horup.

/ritzau/

Dagens Gossip