Lommetyve lukker kæmpemæssigt kunstmuseum

Onsdag kunne den godt 500 år gamle kvinde på Leonardo da Vincis verdensberømte maleri dog tage en slapper, da medarbejderne på Louvre nedlagde arbejdet og dermed lukkede Paris kæmpemæssige museum.

De ansatte er ifølge nyhedsbureauet AFP utilfredse med det stigende antal lommetyve, som ifølge fagforeningen SUD optræder mere og mere aggressivt over for ansatte og turister.

»Nogle gange er medarbejderne bange for at gå på arbejde, fordi de her møder organiserede grupper af lommetyve,« siger Christelle Guyader fra fagforeningen og fortæller, at mange medarbejdere beretter om episoder, hvor de har måttet lægge ryg til trusler og fornærmelser.

»En del af lommetyvene er børn, som kommer gratis ind på Louvre. Selv om de sommetider tages med til afhøring på politistationen, er de tilbage få dage senere,« siger Christelle Guyader til AFP.

Allerede i slutningen af 2012 klagede medarbejderne over forholdene på Louvre, og man krævede mere politi på museet. Louvres ledelse oplyser onsdag, at man vil begrænse adgangen til museet for personer, der allerede er identificeret som lommetyve.

Om Mona Lisa går en omsværmet torsdag i møde eller kan forlænge sit hvil, vides endnu ikke.

Dagens Gossip