London nyder livet trods politisk krise

- Gud holder øje med jer. I kan ikke skjule jer. Gud holder øje med jer. Han ser det hele.

Det er en vred midaldrende kvinde, der kommer med oplysningen ved Oxford Circus i hjertet af den britiske hovedstad, London.

I et forsøg på at sikre sig at budskabet kommer ud, har hun medbragt sin egen lille højttaler og mikrofon.

Men det er kun de nærmeste af de mange tusinde mennesker, der er på gaderne i centrum af London, der hører hende. Og der er kun overbærende smil til overs for kvinden, som er iført en blå t-shirt med kristne budskaber.

Det er ikke kristne advarsler til de knap 52 procent af de britiske vælgere, der i torsdags stemte Storbritannien ud af EU, hun forkynder. Advarslerne er rettet mod homoseksuelle.

For mens den politiske krise efter folkeafstemningen raser i regeringskontorerne i Westminister et par U-banestop væk, så går livet videre i London. Det betyder, at den årlige homoparade, Gay Pride, finder sted lørdag.

Der er tusindvis af mennesker på gaderne for at se paraden, der er begyndt nær Oxford Circus og slutter ved Whitehall, hvor regeringskontorerne ligger.

Der er også masser af politi. Den nylige massakre på 49 mennesker på en homoklub i Orlando i Florida er en påmindelse om, at der skal passes på.

På vognene i paraden ses der i øvrigt ind imellem EU-flag sammen med flag fra mange andre lande. Og musikken fra vognene overdøver den kristne kvinde.

På Trafalgar Square holder Londons nyvalgte borgmester, Sadiq Khan, tale. Han taler om den nye situation efter afstemningen.

- Vi må huske, at der er europæere i London. Vor familie, vore venner, vore naboer. I er velkomne her, siger borgmesteren, der stemte for at blive i EU.

- Jeg anerkender det store bidrag, I giver til vor by. I er velkomne. Som borgmester giver jeg jer mit løfte. Det vil ikke ændre sig.

Og således går livet videre, selv om Storbritannien er på vej ud af EU.

London ligner sig selv. Der er masser af turister, og de ser både homoparade, attraktioner og shopper på Oxford Street og Regent Street - som turister altid har gjort.

Og på pubberne rundt om Carnaby Street er der liv og glade dage. Som om at krisen ikke findes.

Pubberne viser EM-fodbold fra Frankrig, mens glade briter skyller underholdningen ned med pints i det gode vejr - næsten en helt almindelig sommerdag i London.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip