London-rivaler deler point i dramatisk topderby

05/03/2016

Leicester er fortsat på førstepladsen i Premier League, efter at de nærmeste forfølgere, Tottenham og Arsenal, delte point i en livlig 2-2-kamp på White Hart Lane.

Christian Eriksen og hans holdkammerater havde ellers alle esser på hånden med en 2-1-føring og en mand i overtal, men det lykkedes ikke at bjærge de tre point, som havde sendt Tottenham forbi Leicester i tabellen.

I stedet kan Leicester udbygge føringen med en sejr over Watford i den sene lørdagskamp.

Centerforwarden Harry Kane så ud til at blive den store helt for hjemmeholdet, da han efter en god times spil skruede bolden over i det lange hjørne og bragte sit hold foran 2-1.

11 mod 10 kunne Tottenham ikke ønske sig et meget bedre udgangspunkt, men ud af ingenting udlignede Alexis Sánchez 14 minutter før tid og sørgede for pointdeling mellem de to ærkerivaler.

Hjemmeholdet dominerede opgøret og har grund til at ærgre sig over, at det ikke blev til tre vigtige point i topstriden.

Det var stik imod spilfordelingen, at Aaron Ramsey på et elegant hælspark bragte Arsenal i front i første halvleg, men scoringen så ud til at anspore Tottenham til yderligere offensiv i anden halvleg.

At Arsenals Francis Coquelin blev smidt ud med sit andet gule kort lige efter pausen, gjorde kun Tottenhams dominans endnu tungere, og efter en times spil krakelerede gæsternes bolværk så to gange inden for to minutter.

Først udlignede stopperen Toby Alderweireld på en løs bold efter et hjørnespark, og kort efter lavede Harry Kane så sit pragtmål, som burde have sendt de tre point til Tottenham.

I stedet sørgede Alexis Sánchez med sin udligning for, at afstanden mellem de to rivaler fortsat er tre point. Tottenham har 55, mens Arsenal har 52 point på henholdsvis anden- og tredjepladsen. Leicester fører Premier League med 57 point.