London sætter ny rekord som turistby

Skrevet af admin

21/05/2015

Dagens topnyheder

Storbritanniens hovedstad, London, havde sidste år besøg af 17,4 millioner udenlandske turister, og det er ny rekord for byen, viser en opgørelse, som det nationale britiske statistikkontor har offentliggjort.

Det er en stigning på 3,5 procent i forhold til 2013, der også var et rekordår.

- Byen har vist sig at være en af verdens største turistmagneter, hedder det i en meddelelse fra London & Partners, byens officielle turistbureau.

Med rekorden topper London også listen over internationale turistdestinationer efterfulgt af Thailands hovedstad, Bangkok, og Frankrigs hovedstad, Paris.

Antallet af udenlandske turister i London er steget jævnt, efter at byen var vært for OL i 2012, og det succesfulde værtskab nævnes som én af årsagerne til byens fortsatte tiltrækningskræft.

Derudover har udstillinger med værker af den franske maler Henri Matisse samt Tour de France-starten sidste år også appelleret til udenlandske rejsende.

Og turisme er en god forretning for London. Turisterne sprøjtede sidste år 16,5 milliarder euro svarende til 123 milliarder kroner ind i storbyens økonomi.

Det glæder borgmester Boris Johnson.

- Disse fantastiske nye tal bekræfter, at et rekordstort antal turister brugte et rekordstor antal penge i vores fantastiske by, siger han i en udtalelse.

2015 kan også blive et godt år for London, der blandt andet er vært for verdensmesterskabet i rugby, der er en begivenhed, som tiltrækker gæster fra store dele af verden.

/ritzau/AFP