Londons borgmester efter knivdrab: Sikkerhed betyder alt

Londons borgmester, Sadiq Khan, siger, at sikkerheden for Londons indbyggere er hans vigtigste prioritet, og at offentligheden bør reagere roligt og med årvågenhed efter et voldsomt knivangreb i byen.

- Sikkerheden for Londons indbyggere er min første prioritet, siger Khan i en erklæring, efter at en kvinde blev dræbt og frem andre personer blev såret onsdag aften i det centrale London.

- Jeg opfordrer alle londonere til at forholde sig roligt og være årvågne. Alarmer venligst politiet, hvis I bemærker noget usædvanligt, siger Khan til nyhedsbureauet Reuters og tilføjer:

- Vi har alle en vital rolle at spille som øjne og ører for politiet og sikkerhedstjenesterne, så vi bidrager til at sikre beskyttelsen af London.

En kvinde i 60'erne blev dræbt. Fem andre blev såret ved angrebet.

. En 19-årig mand er anholdt.

- Tidlige indikationer peger på, at mentalt helbred er en væsentlig faktor i denne sag, og det indgår som en stor del af efterforskningen, skriver politiet i London i en meddelelse ifølge The Telegraph.

- Men på dette stadie skal vi naturligvis være åbne i forhold til motivet, og derfor er terrorisme som motiv fortsat en del af efterforskningen, lyder det videre.

Anmeldelsen om en mand set med en kniv ved Russell Square kom klokken 22.33 lokal tid. Politiet anholdt seks minutter senere en mand ved hjælp af en strømpistol. Den anholdte var indlagt på et hospital torsdag morgen.

Han befinder sig tidligt torsdag morgen på hospitalet.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip