»The Lone Ranger« giver Disney milliardunderskud

Hollywood-giganten regner med at tabe 190 millioner dollars på »The Lone Ranger«.
Det svarer til godt en milliard kroner og er en uvant oplevelse i et samarbejde, der blandt andet omfatter »Pirates of the Caribbean«-filmene.

Fiaskoen kommer i særlig grad bag på Disney, fordi hele »The Lone Ranger«-holdet lignede en stensikker opskrift på success. Gore Verbinski instruerede og Jerry Bruckheimer producerede den western, Depp så gerne ville lave.

De tre mænd var også hovedkræfterne bag de første tre kapitler i »Pirates of the Caribbean«-sagaen, der fortsat sender millioner af dollars i Disneys pengetank.

»The Lone Ranger« er imidlertid blevet en rungende fiasko. Anmelderne sablede Verbinskis biografversion af den gamle TV-serie ned og Depp fik hårde ord med på vejen for sin rolle som åndekrigeren Tonto, mens hans medspiller Armie Hammer fik skyld for at levere en intetsigende præstation.

Resultatet er, at biografgængerne bliver væk og Disney må erkende, at filmen giver et gigantisk underskud. »Der er allerede sagt meget om risikoen ved en så dyr produktion som »The Lone Ranger« og jeg kan skrive under på, at det er gået rigtig galt for os denne gang«, konstaterer Disneys topchef Bob Iger.

Efter en måned i de nordamerikanske og de fleste europæiske landes biografer skal markeder som Storbritannien, Irland, Frankrig, Japan og Pakistan nu begrænse tabene. Der er således først britisk og irsk premiere i morgen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip