Lotte Friis snydt for VM-guld af purung amerikaner

Det duftede ellers meget længe af guld til danskeren, men efter en imponerende slutspurt af 16-årige Katie Ledecky måtte den nordsjællandske svømmepige tage til takke med andenpladsen.

Lotte Friis, der svømmede på bane tre, vendte i bedste tid efter de første 50 meter, skarpt forfulgt af det amerikanske vidunderbarn. Herfra indledte Friis og Ledecky et tæt parløb mod guldet.

Efter 300 meter fik danskeren skabt et lille hul til amerikaneren, hvorefter det begyndte at dufte af dansk guld. Den danske motor så simpelthen stærkere ud end den spinkle amerikaners. Med 350 meter tilbage førte Lotte Friis med mere end halvandet sekund.Den unge amerikaner gav dog ikke op og kæmpede sig med en flot spurt tilbage i duellen, hvorefter der ventede en højdramatisk afslutning. Her viste Katie Ledecky sig simpelthen for stærk og med en verdensrekordtid henviste hun Lotte Friis til sølvet. Friis kom ind i tiden 8.16.32 minutter. Det var dermed anden sølvmedalje til Lotte Friis ved VM i Barcelona. Tidligere på ugen fik hun sølv om halsen i 1500 meter fri. Her blev danskeren ligeledes slået af Katie Ledecky.

Selvom det dermed ikke blev til guld i denne omgang for Lotte Friis kan hun med to sølvmedaljer glæde sig over at have fået revanche for et skuffende OL i London sidste år, hvor det ikke blev til medaljer. Samtidig sørgede hun for, at den danske medaljehøst nu er oppe på fire.

Tidligere lørdag aften hentede Jeanette Ottesen Gray guld i 50 butterfly og fredag vandt Rikke Møller Pedersen sølv i 200 meter bryst.

Dagens Gossip