Lovændring kan gøre det sværere for boligejere at klage

Lovændringen betyder, at boligejerne ikke længere kan klage både hos Vurderingsankenævnet og Landsskatteretten, som de kan i dag, men kun til Vurderingsankenævnet. Og det møder hård kritik.

»Borgernes retssikkerhed bliver mindre, når man kun har en klagemulighed. Det særligt kritiske er, at klagesystemet ikke fungerer, som det er i dag,« siger Claus Pedersen, der er skattepartner i revisionsfirmaet KPMG.

Rigsrevisionen udtalte i sidste uge hård kritik af Skat, fordi 78 procent af Skats ejendomsvurderinger i efteråret 2011 var forkerte – og fordi Rigsrevisionen kunne konstatere, at halvdelen af klagerne blev behandlet forkert.

»Med åbne øjne har de alle sammen vidst, at vurderingssystemet ikke fungerer, mens de fjerner muligheden for at klage,« siger Claus Pedersen til Metroxpress.

Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær (DF), har nu bedt skatteministeren forklare sig i Folketinget, da de »voldsomme problemer i Skat« ikke løses ved at fjerne klagemulighederne, siger han.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) afviser over for Metroexpress, at de nye regler svækker borgernes retssikkerhed.

»Det er min klare overbevisning, at det ikke svækker retssikkerheden, at der kun er en klageinstans – foruden domstolene. En rigtig afgørelse i en sag, der er nemmere at få afgjort, fører i mine øjne til øget retssikkerhed«.

Dagens Gossip