Löw forsvarer VM-helt: Götze er en af verdens bedste

Skrevet af admin

13/05/2015

Dagens topnyheder

For blot 10 måneder siden var han den største helt i Tyskland, da han med sejrsmålet i VM-finalen mod Argentina skrev sig ind i historiebøgerne.

Men meget vand er siden løbet gennem åen, og VM-helten Mario Götze har den seneste tid været udsat for kritik for præstationerne for sin klub Bayern München.

Langt størstedelen af kritikken er dog forfejlet. Det mener den tyske landstræner Joachim Löw.

- Indtil for nylig var Mario den bedste Götze i historien og alles VM-helt. Og nu er det vendt, og alt ved ham er dårligt, siger Joachim Löw i et interview med det tyske fodboldforbund.

Senest var det Tysklands måske største fodboldkoryfæ, Franz Beckenbauer, der var ude med riven efter Götze.

Beckenbauer sagde, at midtbanespilleren har en attitude som en ungdomsspiller og giver for let op, når han mister bolden.

Joachim Löw mener dog stadig, at Götze er en verdensklassespiller, og at det er umuligt for nogen at opretholde det niveau, som Bayern-spilleren viste under VM-slutrunden.

- Der er ingen, der kan indfri så store forventninger. For mig er det klart, at Mario er et vidunderligt talent og en spiller, der virkelig kan gøre en forskel, siger træneren, der stod i spidsen for Tyskland under VM i Brasilien.

- Der er ikke nogen tvivl om, at han er en af verdens bedste fodboldspillere.

I de to Champions League-semifinaler mellem Bayern München og FC Barcelona fik Götze kun ganske få minutter på banen.

Spanierne vandt samlet 5-3.

/ritzau/dpa