Lucas Andersen får en halv time i pinlig Ajax-pokalexit

18/12/2014

I sidste sæson rendte den hollandske fodboldklub Ajax ind i en ordentlig omgang klø i pokalfinalen, da holdet tabte 1-5 til Zwolle.

Så langt kommer Ajax ikke i denne sæson, for torsdag aften løb danskerklubben i 1/8-finalerne ind i en uventet og meget stor øretæve på hjemmebane mod Vitesse.

Hele 4-0 vandt Æresdivisionens nummer 12 over et reservepræget Ajax-hold, der havde Lucas Andersen som dansk islæt i de sidste 32 minutter.

Den tidligere AaB-spiller kom ind ved stillingen 0-3, men da havde håbløsheden for længst indfundet sig for hjemmeholdet i Amsterdam Arena.

Bertrand Traore bragte Vitesse foran midt i første halvleg, og kort før pausen fordoblede Zakaria Labyad føringen.

Bertrand Traore scorede for anden gang, da han efter 58 minutter gjorde stillingen til 3-0, og umiddelbart herefter kom Lucas Andersen på banen.

Det blev Ajax' situation dog ikke bedre af, og senere sørgede Vitesse-spilleren Valeri Qazaishvili for det afsluttende mål.

Lasse Schöne sad på bænken for Ajax under hele ydmygelsen.