Lucas Andersens afløser sørger for Ajax-sejr

21/12/2014

To indhoppere reddede dagen for Ajax, hvis startopstilling havde meget svært ved at få hul på Excelsiors målmand i søndagens udekamp.

Både Richairo Zivkovic og Mike van der Hoorn kom på banen i anden halvleg, og begge spillere scorede i 2-0-sejren over oprykkerne.

Sejren var meget kærkommen for Amsterdam-klubben, der halter en smule efter PSV Eindhoven, som topper Æresdivisionen.

PSV vandt lørdag 5-0 over Go Ahead Eagles, og hvis det kun var blevet til uafgjort for Ajax, ville afstanden have været seks point i stedet for de nuværende fire point.

Både Lucas Andersen og Lasse Schöne startede på banen for Ajax, og mens Andersen blev skiftet ud til fordel for den senere målscorer van der Hoorn, havde Lasse Schøne andel i begge målene.

Først jagtede han en bold, som Excelsiors målmand clearede lige ud i fødderne på van der Hoorn, som bragte Ajax på 1-0.

Og kort efter var der igen koks i hjemmeholdets forsvar, da Daan Bovenberg sparkede en bold lige ud til Schöne, som hurtigt afleverede den videre til en helt fri Zivkovic.

I en af søndagens øvrige hollandske kampe med danske deltagelse skete der også ting og sager mod slutningen.

Twente var bagud 1-2 mod Willem II kort før tid, men to scoringer i det 90. minut sikrede alligevel klubben tre point

Andreas Bjelland stod for det ene mål - og Kasper Kusk var på banen, da de to afgørende mål faldt.

Twentes comeback bliver endnu mere imponerende af, at holdet 10 minutter før tid blev reduceret til 10 mand, da Renato Tapia blev udvist.

Dermed nåede indskifteren kun at få syv minutter på banen, inden han igen måtte forlade grønsværen.

Med søndagens runde er Æresdivisionen præcis midtvejs i sæsonen. Spillerne går nu på juleferie og skal først spille igen 16. januar.