Ludoman overfaldt 81-årig kvinde i hendes hjem i Rønne

Retten på Bornholm har fredag kendt en 37-årig mand skyldig i et voldsomt hjemmerøveri mod en 81-årig kvinde i Rønne.

Røveriet fandt sted ved 07-tiden om morgenen den 13. november sidste år.

Her bankede den 37-årige maskerede mand på døren hos den ældre kvinde. Da hun åbnede, slog han brutalt hendes arm ind i døren og lagde en hånd over hendes mund.

Derefter tvang han hende med op i soveværelset, hvor han bandt hendes hænder sammen og satte tape for hendes mund.

Det har tidligere været fremme, at manden er afhængig af spil, og efter røveriet tog han da også ifølge kendelsen til en spillehal i Nexø.

I retten nægtede manden sig skyldig, men dommere og nævninger lagde blandt andet vægt på, at offeret genkendte hans stemme, selv om hun ikke kunne huske, hvor hun havde hørt den før.

Der var en god grund til, at hun genkendte hans stemme. Et par måneder tidligere havde han arbejdet som håndværker i hendes hus. Ved den lejlighed stjal han ad to omgange i alt 4000 kroner fra hende.

Den ældre kvinde fortalte desuden i retten, at røveren kendte til husets indretning, og overvågningsvideoer fra hæveautomater, hvor røveren brugte offerets dankort, viser en mand med samme bukser og sko, som den 37-årige havde på i spillehallen.

Foruden røveriet mod og tyverierne fra den 81-årige kvinde, blev manden dømt for tyveri af to dankort i et andet hus, hvor han arbejdede som håndværker. Også her var det billeder fra hæveautomater, der fældede ham.

Den 37-årige var tiltalt for yderligere fem tyverier og et indbrud, men dem blev han frifundet for.

Et hjemmerøveri straffes som udgangspunkt med fem års fængsel. Hvilken straf den 37-årige skal have, bliver dog først afgjort torsdag i næste uge.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip