Luftalarmer lyder i det sydlige Israel

Sirener, der advarer om raketangreb, gik tirsdag aften i gang i det sydlige Israel, ikke langt fra den palæstinensiske Gazastribe.

Indbyggere i området siger ifølge avisen Haaretz, at mindst to eksplosioner kunne høres i området omkring byerne Ashdod og Kiryat Malachi.

Israelsk politi siger ifølge Reuters, at der kun blev affyret en enkelt raket.

Resterne af en raket blev fundet nær havnebyen Ashdod, der ligger omkring 20 kilometer nord for Gazastriben. Det oplyser en talsmand for den israelske ambulancetjeneste ifølge Reuters.

Der er ikke umiddelbart meldinger om hverken tilskadekomne eller materielle ødelæggelser.

Oprindeligt lød meldingen fra den israelske tv-station Kanal 10, at der var landet fem raketter i det sydlige Israel, skriver Reuters. Det var ikke umiddelbart klart, hvor tv-stationen har sine oplysninger fra.

Israels hær oplyser til Haaretz, at den er i gang med at undersøge, hvor mange raketter der er affyret, og hvem der affyrede dem.

Andre israelske medier spekulerer i, at en raket kan være blevet affyret som følge af stridigheder mellem militante fra Islamisk Jihad, og at det kan være sket uden godkendelse fra Hamas-bevægelsen, der sidder på magten i Gazastriben.

Det er en måned siden, at en raket sidst eksploderede på israelsk jord tæt ved Gazastriben. Der var ikke meldinger om tilskadekomne eller ødelæggelser.

Inden da havde der ikke været affyret raketter fra Gazastriben i fire måneder, skriver Haaretz.

Der er endnu ingen, der har taget skylden for affyring af raketter tirsdag aften.

Sidste år indledte Israel et 50 dage langt bombardement af Gazastriben i et forsøg på at stoppe de militante palæstinensiske grupper i at affyre raketter mod Israel.

Krigen kostede over 2200 palæstinensere livet, størstedelen civile.

/ritzau/

Dagens Gossip