Luftfarten på speeddating i Sin City

Ideen er nemlig, at begge parter har mulighed for at gøre sig til for potentielle partnere.

Lufthavnene vil typisk være interesserede i at få flyvninger til og fra nogle bestemte destinationer, der eksempelvis kan lukke op for øget transfertrafik. Luftfartsselskaberne er omvendt interesserede i nye profitable ruter og ikke mindst gode prisaftaler med lufthavnene.

I jagten på nye og bedre aftaler kan det vise sig fordelagtigt at spille konkurrenter ud mod hinanden, og derfor giver det faktisk mening, at en deltager får snakket med så mange som muligt.

Ifølge Check-in deltager en stribe danske lufthavne og luftfartsselskaber i konferencen. Deriblandt Billund Lufthavn, hvor lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen snuser rundt for at møde potentielle forretningspartnere. Inspirationen har han dog med hjemmefra.

»Passagererne i Billund Lufthavn kommer ofte med gode input til os om nye ruter og destinationer, og vi arbejder også selv intensivt med det gennem hele året. Arrangementet i Las Vegas er et særdeles effektivt mødested, da vi på få dage får mulighed for at diskutere markedspotentialet for direkte ruter til Vestdanmark med et stort antal flyselskaber,« siger lufthavnens direktør i følge sitet.

Årets World Routes-konference i Las Vegas, der blandt andet er kendt under tilnavnet »Sin City«, åbner lørdag og varer fire dage.

 

Dagens Gossip