Lufthavn i Bruxelles åbner igen søndag med tre fly

Zaventem-lufthavnen i Bruxelles åbner igen søndag med tre planlagte fly. Det fortæller lufthavnens chef, Arnaud Feist, på et pressemøde.

Lufthavnen har ellers været lukket siden et bombeangreb 22. marts.

Arnaud Feist fortæller, at den delvise åbning spiller en vigtig rolle i sorgprocessen.

- Denne genstart er, selv om den kun er delvis, et tegn på håb, siger han.

Nå lufthavnen åbner er det med skærpet sikkerhed. Fredag blev lufthavnspolitiets forbund og regeringen enige om en ny aftale for lufthavnens sikkerhed.

Aftalen betyder, at alle, der kommer til lufthavnen, og deres bagage skal igennem en ekstra screening allerede uden for bygningen.

De tre planlagte fly flyves alle af selskabet Brussels Airlines. Flyene er sat til at flyve søndag eftermiddag, hvor de flyver til henholdsvis Athen, Torino og Faro. Antallet af fly fra lufthavnen vil øges hen over tid.

Åbningen af lufthavnen har længe været udskudt. Lufthavnen har også tidligere meddelt, at der kan gå måneder før, lufthavnen igen er åben med fuld kapacitet igen.

Lufthavnen er en af de største i Europa med over 23,5 millioner passagerer om året. Zaventem-lufthavnen går efter at være tilbage på fuld kapacitet inden slutningen af juni eller starten af juli med genopbyggede check-in skranker i afgangshallen.

I første omgang vil lufthavnen kun være tilgængelig i bil. Der vil være specielle kameraer, der læser nummerplader, og det vil ikke være muligt at bruge parkeringszonen til aflæsning af passagerer.

Både Zaventem-lufthavnen og metroen i Bruxelles var udsat for bombeangreb 22. marts. 32 mennesker mistede livet i angrebene.

/ritzau/AFP/Reuters

Dagens Gossip