Lufthavn lover: Ventetid er på vej ned

Skrevet af admin

26/05/2015

Dagens topnyheder

Ventetiden ved sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn i Kastrup er på vej ned.

Det forsikrer selskabet bag lufthavnen over for Ritzau, efter at transportminister Magnus Heunicke (S) har truet med et pålæg, hvis ikke ventetiden for pendlere forkortes.

- Det er 14 dage siden, vi satte nogle initiativer i værk, og derfor er datagrundlaget lidt tyndt. Men det, vi har, viser forkortede ventetider, konstaterer pressechefen i Københavns Lufthavne, Søren Hedegaard Nielsen.

Truslen fra ministeren kommer efter en redegørelse fra Trafikstyrelsen, som har nærstuderet ventetiderne i lufthavnens sikkerhedskontrol i marts, april og de første to dage i maj.

Resultaterne viser, at i 3,5 procent af målingerne var den gennemsnitlige ventetid over et kvarter, og i 0,9 procent var den længere end 20 minutter. I to tilfælde rundede den sågar 25 minutter.

Siden målingerne har lufthavnen blandt andet øget bemanding af sikkerhedskontrollen og oprettet et særligt pendlerspor for erfarne passagerer.

Og de første tal viser, at den gennemsnitlige ventetid i de første seks dage, efter ændringerne trådte i kraft, er faldet med 20 procent, og at den længste ventetid er målt til 16 minutter.

- Hvis den udvikling ikke fortsætter, så foretager vi yderligere justeringer, siger Søren Hedegaard Nielsen.

Han oplyser, at lufthavnens aftale med flyselskaberne om, hvor meget sikkerhedskontrollen må forsinke passagererne, er overholdt i den periode, Trafikstyrelsen har undersøgt.

- Men en ting er at indfri de aftaler, noget andet er at indfri folks forventninger. Det er det, det drejer sig om, og som vi ikke har gjort, konstaterer pressechefen.

Pressechefen afviser samtidig en anklage fra Transportministeren om, at ventetiden har været høj, fordi lufthavnen har villet spare på bemandingen.

- Det er ikke et spørgsmål om at spare penge. Det er et spørgsmål om at udnytte sine ressourcer bedst muligt, siger han.

/ritzau/