Lufthavnsansatte laver aktion mod Ryanair i København

Skrevet af admin

18/03/2015

Mest læste i dag

Passagererne i København Lufthavn vil få en flyer med på turen fra en gruppe ansatte i Københavns Lufthavn, der har meldt sig på banen med en aktion på dagen for Ryanairs første flyvning til København.

Aktionen starter fra klokken 12:30 onsdag, hvor Ryanairs første fly til København efter planen skal lande klokken 15:05 fra Dublin. 25 minutter senere - klokken 15:30 - skal flyet vende spidsen tilbage mod Dublin.

En række LO-forbund har udsendt to varsler om sympatikonflikt mod det irske lavprisselskab, som ikke vil tegne overenskomst med de danske fagforeninger. Men sympatikonflikten kan først bryde ud, når Arbejdsretten har sagt god for det.

- Vi afventer naturligvis Arbejdsrettens behandling af sagen, så vi kan få slået fast, om hovedkonflikten er lovlig, før en eventuel sympatikonflikt kan træde i kraft, siger formanden for 3F i Kastrup, Henrik Bay-Clausen.

3F indleder onsdag en annoncekampagne mod arbejdsforholdene i Ryanair.

- Det er dybt bekymrende, hvis der kommer en arbejdsplads i området, som vil indføre forhold, som man tror er løgn på det danske arbejdsmarked, siger Henrik Bay-Clausen.

- For eksempel får medarbejderne ingen løn under sygdom og en løn, man ikke kan leve af i Danmark. Det kan vi selvfølgelig som fagbevægelse ikke lade være med at reagere på, og det håber jeg, at folk kan forstå, siger han.

En række LO-forbund herunder 3F udsendte mandag andet og sidste varsel om en sympatikonflikt mod det irske lavprisflyselskab.

En eventuel sympatikonflikt er en støtte til Flyvebranchens Personale Union (FPU), der prøver at lande en overenskomst med Ryanair.

Først 26. marts ventes Arbejdsretten at fastlægge en dato for, hvor der træffes en afgørelse i sagen.

Samme dag åbner Ryanair sin base i København.

/ritzau/