Lufthavnschef: Billund når nye luftlag med London-rute

Der er højt til loftet i Danmarks næststørste lufthavn, efter at Billund Lufthavn onsdag kunne offentliggøre, at luftfartsselskabet British Airways åbner en ny rute til Europas travleste lufthavn, London Heathrow.

Ruten får i alt 11 afgange fra maj næste år, billetterne ventes at koste fra 305 kroner, og ruten bliver "et fantastisk godt supplement" til lufthavnens portefølje, lyder det.

- Det her er noget, der giver genlyd i Europa. Når en lufthavn får en rute til Heathrow, rykker man op i et nyt niveau, da vi nu er forbundet med Europas største lufthavn.

- Der er stort set ikke plads til flere landingstilladelser, Heathrow er næsten totalt fyldt op med en udnyttelse på 99,4 procent, siger direktøren for Billund Lufthavn, Kjeld Zacho Jørgensen.

Af den grund er den nye rute noget af en sejr.

Han sammenligner ikke Billunds nye status med andre lufthavne, men hæfter sig ved, at konkurrencen om den nye rute har været hård.

- I stedet for at flyve til Billund kunne man have indsat en Airbus 380 til Los Angeles.

- Vi er oppe imod spillere, som er i en anden liga, der føler vi os stolte og beærede over, at den business case, der ligger hos os, er så stærk, at man vil bruge ressourcer på at flyve til og fra Billund, siger han.

Tidligere er nogle jyske passagerer rejst til Hamburg eller København for at komme til London, men det er slut nu, lyder forventningerne.

- Der er nogle, der er taget til Hamburg for at flyve til Heathrow, fordi vi ikke har haft den forbindelse. Jeg tror på, at vi vil tage passagerer fra både Hamburg og København, hvor jyderne også er kørt til, siger han.

På helårsbasis regner Billund Lufthavn med 130.000-135.000 passagerer på den nye rute.

Ifølge branchemediet check-in.dk er der tale om, at Billund Lufthavn "for alvor er rykket et trin op i den europæiske lufthavnselite".

/ritzau/

Dagens Gossip