Luis Enrique håber på ny Barcelona-æra

FC Barcelona kan ifølge træner Luis Enrique være på vej mod endnu storhedstid i international fodbold.

Den spanske gigant har i flere perioder været en dominerende faktor på den europæiske scene, senest med to Champions League-titler under Josep Guardiola fra 2008 til 2012, og måske står klubben foran en lignende periode.

Søndag vandt Barcelona det spanske mesterskab og forude venter finaler i Champions League og den spanske pokalturnering.

- Jeg håber, at det er begyndelsen på en ny æra, siger Luis Enrique.

- Vi skal gøre os fortjent til de andre titler. Vi har to finaler tilbage, og vi skal vise, at vi er bedre end modstanderne, siger træneren, der kom til Barcelona for et lille år siden sammen med syv nyindkøb.

Dengang var klubben i en helt anden forfatning ovenpå den første titelløse sæson i seks år.

- Vi begyndte for 10 måneder siden med mange ændringer i klubben efter en sæson, hvor vi ikke havde vundet noget som helst.

- Vi vidste, at det ville blive en overgangssæson, og vi forsøgte at gøre vores bedste.

- Der er endnu to titler at spille om, men vi har allerede vundet den, der uddeles for stabilitet, siger Luis Enrique.

Den argentinske superstjerne Lionel Messi sikrede klubben det spanske mesterskab søndag aften med den enlige scoring i 1-0-sejren på udebane over sidste sæsons mestre fra Atlético Madrid.

Barcelona møder den 30. maj Athletic Bilbao i finalen i den spanske pokalturnering, Copa del Rey, inden italienske Juventus venter i Champions League-finalen en uge senere.

/ritzau/

Dagens Gossip