Lukas Graham bliver igen slået af Rihanna på hitliste

Skrevet af admin

11/04/2016

Dagens topnyheder

Danske Lukas Graham må igen se sig slået af Rihanna. Det danske band forbliver nummer to på den amerikanske hitliste Billboard Hot 100 med sangen "7 Years".

Samtidig holder Rihanna sin førsteplads fra sidste uge med hittet "Work". Det fremgår af Billboards hjemmeside mandag aften.

Det er tredje uge i træk, at Lukas Graham ligger nummer to på hitlisten. Der har været spekuleret i, om det danske band kunne nå helt til tops. Men det bliver altså heller ikke i denne uge, at bandet tager en førsteplads.

Det danske band kan dog glæde sig over, at de henter en smule ind på Rihanna. "Work" går nemlig hele 11 procent tilbage målt på salg, streaming og radioafspilninger i forhold til sidste uge. Alt imens går "7 Years" frem med knap en procent.

Den seneste tid har bandet med forsanger Lukas Graham Forchhammer i spidsen sat flere rekorder og er kravlet opad på hitlister i hele verden.

Tidligere mandag kunne Lukas Graham glæde sig over, at hans nye album "Blue Album" er strøget op til en tredjeplads på albumlisten Billboard 200.

Den store succes for den danske sanger har tilsyneladende givet søvnproblemer.

- Det bliver svært at sove med alle de gode nyheder, skrev Lukas Graham på Twitter tidligere mandag efter offentliggørelsen af bandets plads på albumlisten.

Kun en gang før er en dansker blevet nummer to på den amerikanske hitliste. Det var i 1961, hvor danske Jørgen Ingmann med nummeret "Apache" lå på andenpladsen. I modsætning til Lukas Graham havde Jørgen Ingmann dog ikke selv skrevet sit hit.

Det er ikke kun i USA, at de er vilde med den danske christianit. "7 Years" hitter også i Australien, hvor sangen ligger nummer et. Desuden har sangen ligget nummer et i England, men er nu på fjerdepladsen.

/ritzau/