Lukkeuger i institutioner er hårde for små børn

»Det er absolut kritisabelt, at småbørn skal tvinges over i uvante omgivelser og være væk fra de pædagoger, de kender, » siger Stig Broström, professor MSO ved institut for uddannelse og pædagogik på Aarhus Universitet, til Søndagsavisen.

Det især er de helt små, som bliver hårdest ramt.

»Når det gælder børn fra 1-1,5 år, ved man, det betyder meget, at det er de samme voksne, som de møder hver dag. I den periode, hvor barnet er væk fra sine vante omgivelser og pædagoger, trives det ganske enkelt ikke. Og manglende trivsel giver et dårligt afsæt for barnet til både at opleve lykke og til at lære,« fortæller han.

Kommunerne blev i 2010 pålagt ikke at have enkeltstående lukkedage i løbet af året ud over de faste dage mellem jul og nytår og i forbindelse med andre helligdage eller mærkedage, hvor arbejdspladser generelt holder lukket. Men påbuddet gælder ikke hele lukkeuger i skolernes sommerferie, og det forarger Enhedslistens børne- og undervisningsordfører, Rosa Lund (Ø).

»Det er et stort problem, når man som forælder ikke har mulighed for at aflevere sine børn til en pædagog, de kender. Samtidig fastlåser lukkeugerne både familiernes ferie og ikke mindst pædagogernes ferie, og det er ganske enkelt ikke retfærdigt,« siger hun til Søndagsavisen.

Institutionerne i 13 af landets 98 kommuner holder i gennemsnit lukket mindst to uger i løbet af skolernes sommerferie, viser en opgørelse, som Kommunernes Landsforening har sendt til børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S). Ministeren oplyser i et svar til Rosa Lund, at det ikke er muligt at fastslå, præcis hvilke institutioner der holder lukket i hvilke tidsrum.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip