Luksus-byggeboom i Londons undergrund

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er der to ting, det har sat undergrundsudviklingen i gang. En er de hundedyre grund- og ejendomspriser i den engelske hovedstad, en anden er manglen på lovgivning, når det gælder kælderudvidelser. Der er simpelthen ikke lovgivning til at sige nej i mange tilfælde.

Under alle omstændigheder har myndighederne noteret sig, at mængden af udbygninger nedad er stormet frem. Og det er ikke uproblematisk. Beboere i gader, hvor der bliver bygget nedad, føler sig angiveligt utrygge, idet de frygter, at de på sigt kan føre til skader på nabobygninger og i værste fald sammenstyrtninger.

Det er blandt andre milliardærer som Chelsea-ejeren Roman Abramovich, der er i søgelyset for enorme kælderbyggerier. Og ifølge Reuters sker kælderbyggeriet ofte for at få plads til mere vil, swimmingpools, privatbiografer mm.

Men nu lakker det tilsyneladende mod enden. I hvert fald er der ved at blive lagt sidste hånd på et nyt regelsæt, der skal gøre det langt sværere at udvide luksushyblen nedad. Bydelene Kensington & Chelsea og Westminister forventer at kunne implementere de nye regler i 2014.

Udsigten til strammere lovgivning har dog alt andet lige skubbet til udviklingen, så der lige nu er gang i ekstramange kælderudvidelser i den dyre ende, skriver Reuters.

 

Dagens Gossip