Luksussommerhuse udlejer bedre end aldrig før

Nordea Kredit var først på måneden ude med en meddelelse om, at man forventer, at mange sommerhusejere i 2014 vil være tvunget til at sælge sommerhuset, fordi udlejningen svigtede i 2013.

Bliv ven med Dagens Ferie på Facebook - Klik her

Hos det lille udlejningsbureau, Luksushuse.dk, der koncentrerer sig om at udleje store luksushuse med pool og aktivitetsrum, oplever man ikke, at udlejningen svigter. Tværtimod er de store udlejningshuse til flere familier mere efterspurgte end nogensinde før.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af udlejede feriehusuger i 2013 faldt med 2 procent sammenlignet med 2012. Det har ikke været tilfældet for udlejningsbureauet Luksushuse.dk med base i Viborg.

- Vi kan ikke genkende tallene fra vores forretning. Tværtimod har vi i 2013 oplevet en stigning i antallet af udlejninger på 20 procent sammenlignet med 2012, siger direktør Jakob Nautrup.

Ferie: Cambodja er det billigste land i Asien

Han peger på husenes stand og mange faciliteter samt størrelse som de primære årsager til, at netop den type huse efterspørges:

- I udlejningsbranchen bliver det diskuteret, hvordan man kan opkvalificere sommerhusproduktet. Der er noget, der tyder på, at turisterne svigter Danmark, fordi de ikke føler, de får value for money, forklarer Jakob Nautrup.

Alle husene i Luksushuse.dk’s sortiment er relativt nye og byder desuden på en række faciliteter som swimmingpool, spabad og forskellige aktiviteter som billard, bordtennis mm. Desuden er der plads til at flere familier kan holde ferie sammen.

- Det er interessant at se, at mens markedet generelt går lidt tilbage, så stormer denne niche af sommerhuse fremad, fortæller Jakob Nautrup og fortsætter:

- Vores forklaring er, at flere og flere har fået øjnene op for muligheden for at tage en ferie eller blot en weekend, hvor man udelukkende skal slappe af. Man behøver ikke besøge alle museer i lokalområdet, det er helt fint, bare at blive i sommerhuset og benytte sig af de mange tilbud, som findes der, slutter han.

Læs også: Generation +50 rejser mest af alle

Luksushuse.dk har siden firmaets start i 2003 specialiseret sig i at udleje luksussommerhuse med plads til 14-24 personer beliggende i hele Danmark samt på den svenske ø Øland.

Dagens Gossip