Lun eftermiddag afværger aktiemassakre i London

På en dag, hvor hele den internationale finanssektor er blevet påvirket af de britiske vælgeres beslutning om at sige farvel til EU-samarbejdet samt David Camerons bebudede exit som premierminister, er det paradoksalt nok de britiske aktier, der falder mindst i Europa.

Det toneangivende indeks FTSE 100 i London lukkede fredag med et fald på 2,7 procent.

Fra morgenen af så det ellers slemt ud, da indekset faldt med cirka otte procent efter få minutters handel. Men stemningen blandt investorerne løsnede op, som dagen skred frem.

Men selv om det så skidt ud på børsen i London, er det ingenting i forhold til stemningen i Frankfurt og Paris. Det toneangivende indeks i Tyskland faldt med 6,8 procent, mens CAC40-indekset i Paris faldt med 7,9 procent.

I London gik det værst ud over de britiske bankaktier. Lloyds Banking Group rodede rundt i bunden af indekset med et fald på næsten 21 procent, mens også storbanken Barclays blev knap 18 procent mindre værd på børsen i London.

Det var dog bedre - eller mindre dårligt - end fra morgenstunden, da Barclays og Lloyds faldt med henholdsvis 25,6 og 23,7 procent.

- Det kendetegner stemningen i hele Europa i dag, lød forklaringen fra Ole Kjær Jensen, chef for aktieafdelingen i Sydbank tidligere fredag.

- Usikkerheden i det britiske finanscentrum er enorm, og det går hårdest ud over bankaktierne. Lige nu er der ingen, der ved, hvad der kommer til at ske, tilføjede han.

Briternes valg om at forlade EU-samarbejdet sendte natten til fredag dansk tid chokbølger gennem de finansielle markeder verden over. I både Japan og Australien faldt aktierne med mere end tre procent.

/ritzau/

Dagens Gossip