Lun sensommeruge: Så varmt bliver det

De danskere, der i ugens løb trækker i træningstøj- og sko for at deltage i årets DHL-stafet, der nu rykker til København, kommer til at løbe under gode forhold, lyder det fra DMI.

- Vi går ind i en uge med rigtig flot og roligt vejr. Det bliver med solskin alle dage, og det holder tørt. Alt i alt rigtig et flot sensommervejr, siger vagthavende meteorolog Michael Skelbæk.

Det er ikke kun hovedstaden, der kommer til at nyde godt af det fine vejr på ugens første dage. Også vestpå når temperaturen op over de 20 grader - og termometret kan sågar ramme 23 grader flere steder mandag og tirsdag.

Senere på ugen falder temperaturen til omkring 20 grader, og i det vestlige Danmark kommer den ned omkring 16-18 grader, fordi vinden drejer om fra at blæse fra øst til at komme fra vest eller nordvest. Men vinden er ikke særlig kraftig, lover meteorologen.

August kan ofte være en våd måned med både masser af regn og endda med skybrud af og til. Men det er der ikke noget af i den seneste vejrprognose.

- Det ser ikke rigtig ud til, at der kommer noget nedbør før hen omkring lørdag, hvor det ser ud som om, at en koldfront skal passere, siger Michael Skelbæk.

Han forklarer, at et stort højtryk over Mellemskandinavien har holdt vandet på afstand fra Danmark. Og han ser ikke tegn på, at det skulle blive mere vådt lige foreløbigt - hvis man altså ser bort fra lørdag.

- Det plejer at regne mere i august, men flere højtryk har blokeret for våde fronter. Derfor er det ganske tørt i øjeblikket. Det ser ud til, at vi får en tør søndag, og det samme gælder næste uge, fortæller han.

Til gengæld kommer der en del natlige tågebanker i ugens løb. De forsvinder dog så snart solen står op, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip