Lun weekend i vente

Sådan lyder den korte historie om vejret i den kommende weekend, hvor især søndag tegner til at blive en forårsdag af en ganske særlig kaliber. Således forudser Danmarks Meteorolgiske Institut skyfri himmel og temperaturer op til 15 grader.

Inden den smukke søndag skal vi dog først gennem en pæn fredag og en mindre pæn lørdag, fortæller vagthavende meteorolog Mogens Rønnebek fra DMI.

»Fredag bliver en solskinsdag med relativt stille vejr, som vi har oplevet torsdag. Vi får mellem 10 og 15 grader og masser af solskin. Først sidst på dagen og henad aftenen begynder der at trække skyer ind over det nordvestlige Jylland,« siger han.

Det er det selvsamme skysystem, der vil gøre lørdagen til en blandet oplevelse for de fleste danskere. Skyerne vil lade regnen falde, mens de bevæger sig vestover, og kun de sydøstlige egne ventes at gå fri af bygerne. De fleste steder i landet forventes der lørdag op til tre millimeter regn, mens vinden bliver frisk.

Søndag er himlen atter fri fra skyer, og hele landet kan se frem til en frem til en solrig dag knap så meget vind. Flere steder vil solens stråler få termometeret til at stige op over de magiske 15 grader, blandt andet til glæde for de mange gæster ved Skovens Dag, der landet over strømmer ud for at opleve de nyudsprungne træer.

Mens dagene bliver lune, kan vi fortsat forvente kølige nætter, og risikoen for mere nattefrost er ikke drevet over, understreger meteorolog Mogens Rønnebek.

»Nattefrost i maj er ikke usædvanlig. Den koldeste temperatur, der er mål herhjemme i maj, er otte grader under frysepunktet, så vi kan ikke udelukke, at der kommer mere frost,« siger han.

Det gode vejr bliver ifølge DMIs prognoser endnu bedre i starten af næste uge, hvor der mandag og tirsdag ventes temperaturer på helt op til 18 grader.

Dagens Gossip