Lundbeck afventer milliardaftale

Det er en aftale, der kan sikre Lundbeck tryghed i fremtiden. En indtjening på 10 milliarder kr. om året. Det er det medicinalkoncernen har på spil, når de amerikanske myndigheder i USA på onsdag takker ja eller nej til et nyt medicinprodukt mod depression. Det skriver Jyllands Posten.

Senest onsdag skal sundhedsmyndighederne i USA, FDA, komme med en tilbagemelding.

Produktet er Lundbecks nyeste svar på en medicin mod depression og hedder Brintellix. USAs beslutning har stor betydning for den økonomiske situation i firmaet. Lundbecks tidligere præparat mod depression Cipralex indbragte i 2011 halvdelen af omsætningen.

Men som meldingen lyder lige nu fra diverse analytikere, så kan Lundbeck godt læne sig tilbage og regne med et stort »godkendt« inden onsdag.

»Det vil kun være en svagt positiv begivenhed, hvis det bliver godkendt, for alle regner med det. Hvis det ikke bliver godkendt, bliver det omvendt en voldsomt negativ begivenhed,« siger Frank Hørning Andersen, der er analytiker i Jyske Bank, til Jyllands Posten.

USAs afgørelse betyder særlig meget denne gang. Lundbecks patentrettigheder på deres produkt Cipralex forsvinder nemlig snart. Allerede i 2011 udløb den i USA, og derfra er salget styrtet ned, fordi diverse billigere kopiprodukter har indtaget markedet. I Europa udløber rettigheder lige nu og de næste år.

Lundbeck forsøger dog stadig at hive sit nye produkt over de nuværende på markedet. Selskabet mener, at der er to elementer, som deres medicin mod depression, gør bedre. Medicinen vil ikke give problemer med sexlivet, og som det ser ud nu, så skulle det heller ikke påvirke de kognitive effekter af depression som for eksempel lysten til at være sammen med andre mennesker.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip