Lundbeck-aktie stiger 25 procent efter massiv spareplan

Skrevet af admin

19/08/2015

Dagens topnyheder

Den massive spareplan, som Lundbecks nytiltrådte topchef præsenterede onsdag, er tilsyneladende faldet i investorernes smag.

Lundbeck-aktien stiger med raketfart på Københavns Fondsbørs onsdag eftermiddag og ligger til en stigning på knap 25 procent i kurs 211.

Det svarer til en øget markedsværdi på 8,3 milliarder til samlet 41,5 milliarder kroner.

Planen, som topchef Kåre Schultz har lanceret, skal spare tre milliarder kroner i omkostninger hos Lundbeck, som formentlig må sige farvel til omkring 1000 ud af knap 6000 medarbejdere. Heraf nedlægges omkring 300 stillinger i Danmark.

Det er nødvendigt, siger topchefen i regnskabet for første halvår, som blev præsenteret sammen med spareplanen.

- Vi skal have en højere profitabilitet, hvis vi skal kunne investere i udviklingen af Lundbeck og nye lægemidler og dermed skabe værdi for patienter, medarbejdere og aktionærer.

- Med planen vil vi nedbringe vores omkostninger med omkring tre milliarder kroner årligt med fuld effekt i 2017, siger Kåre Schultz, der er administrerende direktør for Lundbeck.

Analytikere roser planen, som skal skabe bedre balance mellem indtægter og udgifter i Lundbeck, der blandt andet er presset af dalende indtjening på grund af kopiprodukter.

Analytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm Brand Bank kalder spareplanen for en positiv overraskelse, fordi omkostningerne skæres ned, mens omsætningen ser ud til at stige.

Også Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, ser positive takter i spareplanen.

/ ritzau/