Lundbeck bliver straffet på børsen efter amerikansk afvisning

Det er en skidt tirsdag for medicinalselskabet Lundbeck. De amerikanske myndigheder har sagt nej til et vigtigt salgsargument for et af Lundbecks håb for fremtiden, Brintellix.

Konsekvensen kommer hurtigt på aktiemarkedet, hvor Lundbecks aktier falder med 10,4 procent fra start til 221,3 kroner per aktie.

Faldet kommer efter, at de amerikanske myndigheder overraskende har sagt nej til, at Lundbecks Brintellix hjælper patienters såkaldte kognition, evnen til at fungere.

- Det er en spand koldt vand i hovedet på Lundbeck, det er der ingen tvivl om.

- Jeg skal hjem nu og skære i mine forventninger til, hvor meget Lundbeck i bedste fald kan tjene på Brintellix og også på, hvor hurtigt salget vil vokse, sagde analytiker hos Sydbank Søren Løntoft Hansen tidligere tirsdag.

Et middel som Brintellix, der er på patent, er langt dyrere end kopimedicin. Derfor skal de gerne kunne nye ting og på den måde bevise deres værdi.

Med Brintellix har en af de helt store pointer været, at stoffet forbedrer kognitionen i patienter med depression. Kognition er evnen til blandt andet at løse simple opgaver. Men den effekt har de amerikanske sundhedsmyndigheder altså ikke godkendt.

Det er vigtigt, for Brintellix er et af to store håb for fremtiden, der skal erstatte de mange milliarder, der ikke kommer ind efter tidligere storsælgeres patent er udløbet.

Lundbeck har ellers haft en fremragende tid på børsen siden administrerende direktør Kåre Schultz tiltrådte sidste år efter en tumultarisk periode med direktørfyringer og frygt for fremtiden.

Kåre Schultz' ankomst blev annonceret 6. maj 2015 og siden da er aktierne i Lundbeck steget med 90 procent i takt med, at investorernes tillid er blevet vundet tilbage og en større sparerunde er gennemført.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip