Lundbeck indgår millionaftale med Otsuka

Medicinalkoncernen Lundbeck indgår aftale med japanske Otsuka om et middel til reduktion af alkoholforbrug. Den samlede værdi af aftalen kan ende på 745 millioner kroner, oplyser Lundbeck til fondsbørsen.

Otsuka er udpeget som samarbejdspartner i Japan for midlet Nalmefen. Midlet vil blive udviklet i Japan til reduktion af alkoholforbrug hos voksne patienter med alkoholafhængighed.

Ifølge Lundbeck er omkring en million mennesker i Japan diagnosticeret som afhængige af alkohol. Men kun et sted mellem tre og seks procent får behandling.

Nalmefen menes at reducere den genforstærkede virkning af alkohol og nedsætter dermed lysten til at drikke.

Ved behandling er der mange penge at spare. Alene i Japan anslås de medicinske omkostninger forbundet med alkoholforbrug at udgøre mere end 220 milliarder kroner årligt, skriver Lundbeck.

- Vi har indtil videre lanceret produktet i 17 europæiske lande og har hidtil fået positive tilbagemeldinger. Sammen med vores samarbejdspartner ser vi frem til også at føre behandlingen på markedet i Japan, siger Lundbecks koncernchef, Ulf Wiinberg.

I henhold til aftalen får Lundbeck en førstegangsbetaling på omkring 375 millioner kroner fra Otsuka.

- Hvis alle milepæle i aftalen bliver opnået, vil den samlede værdi af aftalen for Lundbeck være på cirka 745 millioner kroner, skriver Lundbeck. Oveni kommer royalties baseret på omsætningen i Japan.

Det er ikke den første aftale, som Lundbeck har med Otsuka. Allerede i november 2011 indgik de to et globalt samarbejde for at kunne give patienterne bedre behandlinger for psykiske sygdomme.

/ritzau/

Dagens Gossip