Lutter smil på varmeværket

Der er lutter smil med armene er helt oppe på varmeværket i Vamdrup. Det går simpelthen forrygende.

Den milde vinter betyder, at der sendes væsentligt mindre varme ud til forbrugerne. Dertil kommer, at det strømmer ind med spildvarme fra virksomheden, Rockwool, direkte ind i byens fjernvarmenet. Faktorer der set under et er noget der vil kunne mærkes positivt på forbrugernes kommende varmeregninger.

Driftsleder Keld Ullerup, fra varmeværket i Vamdrup fortæller til Vamdrup Netavis, i tidsrummet fra 1. juni til 31. december 2013 – altså de første syv måneder af indeværende varme år – er der sendt omkring otte procent mindre varme ud gennem rørene til forbrugerne end på samme tidspunkt i 2012.

Keld Ullerup udtrykker - på vegne af forbrugerne - glæde over, at det også strømmer ind med spildvarme fra Rockwool-fabrikken. Og langt mere end der er budgetteret med.

Varmeværket har budgetteret med på årsbais med at modtage 11.000 MWh (megawatt timer) varme fra Rockwool i hele varmeåret. Men indtil nu er der allerede modtaget 10.300 MWh. Spildvarme fra virksomheden.

Det betyder, at inden varmeåret slutter 31. maj, vil det budgetterede mål være langt overskredet. Og det vil også  sætte et ”varmt” præg på forbrugerne varme for 2013-14.

Keld Ullerup tør dog ikke spå om, hvor meget spildvarmen fra Rockwool løber op i inden varmeårets afslutning. Det afhænger naturligvis om, hvor godt det går med produktionen på fabrikken, siger han.

Han oplyser, at en af årsagerne til at værket modtager så meget spildvarme fra Rockwool hænger sammen med, at der har været så travlt på fabrikken, at der også er arbejdet i weekenderne, og det betyder, at værket mod sædvane også har modtaget varme fra Rockwool i weekenderne.

I alt pumper varmeværket i år budgetteret et samlet varmeforbrug 35.000 megawatt timer. Keld Ullerup forventer, som det ser ud lige nu, at der bliver overskud på forbrugernes a conto indbetalinger og betyder, at de godt kan begynde at glæde sig til at få penge tilbage, når regnskabet gøres op 1. juni for året 2013 – 2014.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip