'Lykkelig luder' trækker i land: Så forfærdelig er sexbranchen

- For nogen tid siden stod jeg frem i BT og stemplede mig selv som den lykkelige luder – råbte højere end mine kritikere for på den måde at undgå at høre på dem.

Sådan indleder 27-årige Helene Nørskov Strange sit debat-indlæg i dagens udgave af Politiken.

Her fortæller hun om, hvordan hun i årevis nægtede at se sig selv som et offer og derfor følte behov for at håndhæve og forherlige sexbranchens ’uskyldsrene’ bagside. En strategi, hun havde lagt for sig selv for overhovedet at kunne holde sit liv ud.

Helene Nørskov Strange fortæller om et liv gennem seks år, hvor pengene og stofferne var drivkraften. Hvor kroppen var et redskab og følelserne lukket ude. Sådan da.

SE OGSÅ: Tidligere luder til kunder: En rigtig mand ville aldrig betale for sex

- Jeg tjente penge på at lokke gifte og afsatte mænd med ind på lagnet og lade dem forulempe min blottede sjæl. Når jeg sidder og tænker tilbage nu, får jeg det fysisk dårligt – jeg har ikke én eneste gang dyrket sex for penge og nydt det, skriver hun og fortsætter:

- Jeg lod mændene tage mig bagfra og lyset være voldsomt dæmpet, så jeg i al hemmelighed kunne skære grimasser og lade tårerne løbe ned ad kinderne på mig imens.

Den 27-årige kvinde pointerer, at lykken var gjort, hvis kunden var ude ad døren før tid.

I dag er det tre år siden, hun brød med miljøet. Hun fortæller, at hun sidder tilbage med følelsen af at have solgt sin sjæl for håndører. Og nu, hvor hun har fået det på afstand, betragter hun sexindustrien som 'farligt manipulerende'.

- (...) de, som tjener penge på promiskuøse unge kvinders selvdestruktive adfærd, kender alle spillets regler og spiller pigerne rundt i deres verden som ludobrikker, skriver Helene Nørskov Strange.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Hun ved, at det, hun har udsat sig selv for i seks år, har gjort voldsom skade. Og det er ens for alle, mener hun.

- I mine mange års kendskab til sexindustrien har jeg ikke én eneste gang mødt et hunkøn, som ikke har taget skade af sin alternative livsstil.

Helene Nørskov Strange skriver om, hvordan mange bedøver sig selv med stoffer og alkohol. Noget, hun finder unormalt. Og mændene er ligeglade, forklarer hun.

- De fleste foretrækker faktisk en anorektisk, gennempulet kvinde med silikonebryster og makeuppen løbende ned ad kinderne. Det er skræmmende, men sandt – jo mere syg og brugt du ser ud, desto bedre tjener du.

Ifølge den 27-årige eks-prostituerede sidder i dag tilbage med fire diagnoser og et misbrug. Hun har forsøgt at begå selvmord flere gange, ligesom hun ofte har skåret i sig selv på ben og arme.

Hun ønsker et opgør med sexindustrien. Gerne som i Sverige og Frankrig, hvor købesex er forbudt og forbundet med høje bøder.

Men frem for alt ønsker hun hjælp til de kvinder, der er fanget i miljøet. Især mener hun, der skal skabes nogle mere stabile exit-programmer for kvinder, der gerne vil ud af prostitution. 

- Uden den rette hjælp går der ikke længe, før de hurtige penge atter lokker i kulissen – og hvis pigerne ikke kan finde støtte uden for branchen, skal bordelfamilien nok give dem en grund til at falde tilbage på de plettede lagner, pointerer hun.

Dagens Gossip