Lykketoft gransker ministres afvisning af rigsrevision

Det rejser en meget principiel diskussion, når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), økonomiminister Margrethe Vestager (R), socialminister Annette Vilhelmsen (SF) og finansminister Bjarne Corydon (S) ikke vil besvare Rigsrevisionen i solcellesagen.

Det siger Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S). Han fik onsdag fik et brev, hvor ministrene ikke vil besvare hele Rigsrevisionens tjek af solcellesagen, som gav klimaminister Martin Lidegaard (R) en næse.

- Det er en meget principiel diskussion om arbejdsdelingen mellem regeringen og Folketinget med Rigsrevisionen og statsrevisorerne, siger Mogens Lykketoft.

Derfor aftalte han onsdag med Folketingets præsidium - tingets politiske ledelse - at tjekke synspunkter fra regering og Rigsrevision. Ministrene vil ikke lade Rigsrevisionen granske lovforberedende arbejde.

- Vi vil vurdere, hvad der hidtil har været praksis, før vi svarer ministrene. Ministrene vil ikke besvare Rigsrevisionens spørgsmål om forberedelse af lovforslaget i ministeriet.

- Omvendt siger Rigsrevisionen, at de har foretaget den type undersøgelse tidligere, siger Mogens Lykketoft.

Solcellesagen afslørede flere huller i loven, som gav lukrative tilskud til solceller. Derfor måtte Martin Lidegaard ændre loven i flere omgange.

Liberal Alliances klimaordfører Villum Christensen skoser ministrene, hvoraf tre er partiledere.

- Klimaministeren fik et velfortjent hak i tuden for sin håndtering af loven, og ministeriet gik videre med loven vel vidende, at der var et stort hul i den, som potentielt kunne koste dyrt. Det er om noget et forhold, der bør endevendes, siger Villum Christensen.

- Når regeringen ikke ønsker dette, så sidder man ærligt talt tilbage med det indtryk, at der er ting, som ikke tåler dagens lys.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip