Lykketoft kalder særbehandling af Venstre nødvendig

Sådan forklarer Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), beslutningen om at tildele Lars Løkke Rasmussen (V) og Venstre dobbelt så meget taletid som de resterende partiformænd i de kommende partilederdebatter.

»Det har været en lang samtale mellem partierne om, hvordan man kan gøre det. Dette er et kompromis, som der var nødvendigt, hvis vi skulle nå en aftale, alle kunne gå med til,« siger Mogens Lykketoft.

Ifølge de nye regler tildeles Lars Løkke Rasmussen i alt 16 minutters taletid, når partilederne skal duellere to gange om måneden fra efteråret. De øvrige partiledere fra oppositionen tildeles hver otte minutter, mens andre otte minutter går på skift.

»Jeg vil ikke kortlægge forhandlingerne. Jeg vil bare sige, at det her var, hvad man kunne få alle til at gå med til. Det er klart, at den første nødvendighed var, at man kunne få statsministeren og lederen af det største oppositionsparti til at møde op. Det kunne man med denne ordning,« siger han.

Særligt Konservatives Lars Barfoed (K) har kritiseret ordningen for at være »udemokratisk«, fordi man yder Lars Løkke Rasmussen »uanstændig særbehandling« ved at give ham mere taletid end de andre partiledere.

»Jeg forstår godt kritikken. Men politik handler om kompromisser. Når det er sagt, synes jeg, at der er en pointe i en vis graduering i forhold til, hvor mange man præsenterer,« siger Mogens Lykketoft.

Den nye partilederdebat får sin premiere, når Folketinget kommer tilbage fra sommerferie i oktober. Det forventes, at der vil blive afholdt 15 debatter per folketingsår.

Dagens Gossip